vrijdag 26 februari 2010

7 maart 150 km Bourges




Vertrek zaterdag om 10 uur en aankomst Zondag om 16 uur.
Succes aan iedereen .

maandag 22 februari 2010

Kennedymars Winterswijk-Arnhem 19/20-2-2010

De 1 è Kennedymars van Winterswijk naar Arnhem is succesvol verlopen. Het was zwaar, mooi en toch nog winters. Het waren voor de ervaren lopers niet de makkelijkste 80 km, maar na afloop hoorden we veel félicitaties over het prachtig parkoers, de perfecte verzorging en de goede organisatie. Er zijn in totaal 204 wandelaars van start gegaan op de 80 km. Helaas waren er om verschillende redenen een aantal wandelaars die de eindstreep niet haalden.
Spannend was hoe het weer zou zijn. Na een lange vorst- en sneeuwperiode leken we geluk te hebben, want de dooi zette in. Maar bij vertrek in Winterswijk was het toch glibberge door opvriezing, verder bleef het tot in de middag droog en was er weinig wind. 's Middags kleurde een enkel sneeuwkorrelbuitje het parcour even wit. In het begin van het nachttraject was de hardbevroren ondergrond lastig om te lopen en hier en daar was het plots glad door opvriezing. Tijdens de tocht is door TV Gelderland een sfeerreportage gemaakt die als nieuwsitem is uitgezonden. Exat om 14 uur ben ik in Arnhem aangekomen, na ontvangst van mijn Diploma en medalje ben ik de tocht naar huis aangegaan, om dan moe en voldaan om 17.45 u thuis te komen
Vief Le Rwa !!

donderdag 18 februari 2010

16-01-2010 Euraudax Verviers

De start vond net als de vorige jaren plaats in de zaal Chanteloup te Stembert. Ik begroet er de bekenden en minder bekenden. we schrijven ons in voor de enige mogelijke keuze van 100 km. Om 14.00 u vertrekken we naar Polleur voor de wagenrust via de kerk van Mangombroux en Xhavée. Na vier minuten rust om wat te drinken en te knabbelen, gaan we verder naar de voetbalkantine van Jonckou. De weg naar de kantine ligt er en zoals nog enkele wegen glibberig bij. Na 15 minuten gaat het dan verder naar Haras en Ensial, waar we op het dorpsplein een wagenrust hebben. Na de gebruikelijke 4 minuten wandelen we via Lambermont naar Petit- Rechan, waar Jacky zelf woont en waar we een bezoek brengen aan de plaatselijke kantine. Het is intussen beginnen regenen en het zou niet meer ophouden, al regent het niet altijd even hard. Langs Dison bereiken we Verviers, waar we wat centrumstraten begaan en in de buurt van de grote post bevoorrading krijgen. We keren dan terug naar Stembert, waar we een tas soep en twee belegde sandwiches krijgen. Dat is de langste lus geweest, ene van 40 km en dat geeft moed voor de volgende lus, via Andrimont (wagenrust). Weldra komen we dan terug in Stembert, waar een warme maaltijd wordt opgediend. Het bestaat uit eerlijke boerenkost afgesloten met fruitsalade. De derde lus is ietje langer dan de tweede, maar het gaat goed vooruit, ondanks het miezerige weer. Met wagenrust alweer in de kantine Petit-Rechin. Behouden keren we terug via het station van Verviers, het Justieplaleis en het zwembad van Mangembroux. In Stembert zijn de tafels al gedekt voor het ontbijt. Doordat het maar blijft regenen zijn mijn kousen vochtig geworden en zelfs voor de laatste 11 km trek ik een ander paar kousen aan.
Exat om 9.45 u bereikten we de zaal Chanteloup, stempelden we af en vertrok ik voldaan huiswaarts. Met dank en een dikke proficiaat aan de volledige organisatie.

8-1-2010 Euraudax Schilde


Ik kom voorspoedig aan in Martinushof in Schilde, begroet er de bekenden met hen de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Schrijf me in voor de enig mogelijke keuze van 100 km. Om 21 uur vertrekken we richting Antwerpen city. Onze eerste rustpauze hebben we in een zaal bij een café, waar onze bagage zal blijven staan tot wanneer we daar, na 48 km ons ontbijt zullen hebben. In Antwerpen legt Frank het een en ander uit bij gebouwen en monumenten. Terug in de zaal bij het café vinden we onze bagage terug en genieten van ons ontbijt. Daarna gaan we terug naar Schilde en kunnen weldra weer genieten van het winters landschap. Wanneer we in Martinushof terug aankomen na 75 km staat een lekker middagmaal klaar. Nadien vertrekken we naar Oelegem, een deelgemeente van Ranst. Na een ruim kwartier keren we terug naar Schilde langs een grote wijk met chique huizen. Zo komen we voorspoedig terug in de zaal. Na aanhoren eerst een speeck van Frank, hij dankt ook zijn medewerkers en reikt een Gouden Arend uit aan Paul, van harte gefeliciteerd.
Het was een mooie tocht.

dinsdag 16 februari 2010

Euraudax Aubange 50 km 6-2-2010


Bij de inschrijving kregen we van organisator en baankapitein Didier een overzicht van de tussenafstanden en bevoorradingsplaatsen, daar stond per lus van 25 km ook een profielschets van de wandeling op. Zo merkten we dat vooral de eerste lus aanspraak zou maken op onze beenspieren. Er waren drie hellingen voorzien van respectievelijk 5; 5,2 en 7,6 % gepland. De wandeling verliep grotendeels langs goed begaanbare wegen, maar eens de gemeente Mont-ST-Martin bereikt, gingen we het woud in en daar was natuurlijk nog niet alle sneeuw gesmolten. Voorspoedig bereikten we de straten van Aubange , waar in het café des sport een lekker spaghetti- bolognaise met frisse pint op ons wachte. Voor de tweede lus, die van Messaney, was een helling van 6,5 % voorzien met aan de top een eerste bevoorrading, maar niet zo uitgesproken. Tegen 17.45 uur waren we in de stad Athus waar nog een wagenrust georganiseerd was met een vleestaart en een frisse Orval. Daarna gingen we nog even langs de industriezone en de gewestweg naar het café. Exact om 19.00 u bereikten we de eindmeet en voldaan vertrok ik vrijwel onmiddelijk huiswaarts. Nam afscheid van de Duitsers en Fransen uit de streek van Nancy. Met dank aan de volledige organisatie.
Info: fotoverslag http://www.euraudax-belgium.be/

DE 23 Bossche 110

Na een toespraak van voorzitter Boertje Huliselan en een startsein startten vrijdag 22 januari om 22 u 116 wandelaars . Zaterdag 23 januari zijn er om 18 u 111 diploma 's , embleem en Bossche bollen uitgereikt.
Moe maar voldaan keert ik huiswaarts. Het staat te boek als een van de zwaartste wandeltochten in Nederland. Al met al heb ik genoten.
Mijn dank aan de parcoursbouwers en al die mensen langs de route en de vrijwilligers achter de schermen die ons wandelaars zo uitstekend verzorgd hebben.
info: www.debossche100.nl

Waar wandelen in 2010

Nu de kalenders gekend zijn neemt mijn wandelplanning stilletjes vorm aan.
Het is soms wikken en wegen. Nu plannen op zichzelf is ook al plezant.
Wat de grote buitenlandse tochten betreft: In het voorjaar Israël en China-Japan in mei 2010.

I.M.L. wandeling in het gilboa gebergte van Israël

Volgende maand trek ik met andere wandelaars naar Israël. We vormen een internationaal gezelschap. Luc Henau is onze reisleider.
De Giboa mars stappen we op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart. Daarrond is een mooi toeristisch en cutureel programma georganiseerd.
Ik kijk er al naar uit en ondertussen kan je een blik werpen op de website www.imlwalking.org/Gilbora
De mars is gegroeid uit een vierdaagse mars die van de kust naar Jeruzalem leidde.

vrijdag 12 februari 2010

Audax wandelen Hoboken 100 Km


13 februari 100 Km Hoboken start om 11 uur.

De start vond net als vorig jaar in de Petanqueclub plaats van Kiel, vlak aan het stadion van Germinal Beerschot. Het was duidelijk dat het een editie van ijs en sneeuw zou worden. Sommige banen waren echt wel spekglad en het tempo zat er goed in 6 Km/u. Zeker leuk en origineel was de overzetboot die ons de kans gaf om de overkant van de Schelde te verkennen, met name Steendorp, waar we een caférust hadden met een broodje Smos en een frisse pint. Op het einde van de lus van 50 Km namen we dan de overzetboot terug richting Hoboken, waar we om 20u45 in de zaal een warme schotel kregen, bestaande uit kippensoep, vlees ,frietjes en een ijsje. De volgende lus trok naar Antwerpen City, met een sightseeing door de stad en een caférust op de grote markt. Niet te ontbreken was de verkenning van het vernieuwde station met veel roltrappen. Nadien was het nog een goed uur stappen tot aan de Petanque club, waar het ontbijt stond te wachten:ommelet, boterhammentjes met kaas en hesp en enkele kopjes koffie, voldoende om de laatste ijskoude lus te trotseren. Door de bevroren banen die het wandelen behoorlijk bemoeilijkten, hadden velen last van stijve spieren. Exact om 7 u bereikten we de eindmeet, stempelden we af en vertrok ik vrijwel onmiddellijk huiswaarts.
Met deze: Dank aan de volledige organisatie.
Ter info: Ontdek via de link hieronder het fotoverslag met ondertekst en beleef deze extra winterse editie van 100 Km wandeltocht. http//wandelen.fantasie.be van Joost Vancoppenolle